Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Egyptens revolution 3 år efter

Interview med Hossam el-Hamalawy, journalist og medlem af Revolutionære Socialister i Egypten, foretaget af Voices Of the Middle East and North Africa, 14. januar 2014.

Interviewet er bragtRevolutionære Socialisters nye internationale hjemmeside.

Oprettet 26.1.2014

R.I.P. Nelson Rolihlahla Mandela

Nelson Mandelas død i en alder af 95 vil blive begrædt af alle ægte demokrater, hver modstander af racisme, og i en vis forstand ethvert anstændigt og tænkende menneske over hele kloden. Socialister deler naturligvis disse følelser.

Hang Mandela – fra britiske konservative studerende

Hyldester optræder naturligvis i tusindvis over hele verden. Det er som det skal være. Mere end nogen anden person siden Martin Luther King har Mandela symboliseret kampen for universel menneskelig værdighed og social retfærdighed.

Men socialister har, selv i en tid som denne – ja, især på et sådant tidspunkt – også en pligt til at fortælle visse sandheder, som næppe vil figurere i mainstream medierne. Den første er, at mange af de rosende ord, der er “vælter ind” fra alle verdenshjørner er dybt hykleriske.

Mange af dem kommer fra politikere, der aldrig har løftet en finger for at hjælpe anti-apartheid-kampen eller værre: Samarbejdede med det gamle Sydafrika.

Mange kommer fra magthavere, der gladeligt begår krænkelser af menneskerettighederne, vedtager racistiske love, er involveret i racistisk forfølgelse og forfølger imperialistisk politik, af den slags, som Mandela viede sit liv til at bekæmpe.

Oprettet 6.12.2013

Den græske stat anklager anti-fascistisk koalition

Støt indsamlingen

KEERFA

Da det græske politi for nylig skød og dræbte nogle flygtende albanere, beskyldte KEERFA (Den antifascistiske og antiracistiske front) politiet for at have eksekveret en de facto dødsdom uden anholdelse og rettergang.

Efterfølgende har den græske stat anklaget KEERFA efter anti-terror-love. Organisationens koordinator, Petros Constantinou, risikerer fængselsstraf.

Truslen fra fascisterne i “Gyldent Daggry” er mange gange blevet slået tilbage takket være organisationen KEERFA’s masse-mobilisering. Hver gang, fascisterne har vist sig på gaden, er de blevet mødt af store moddemonstrationer.

IS/U har startet en indsamling til støtte for KEERFA – giv et bidrag!

Oprettet 15.9.2013

Kommunalvalget

Stem Enhedslisten uden illusioner

Dette kommunalvalg er for mange det mest meningsløse længe. Mange kan ikke se pointen i at stemme: det kommer alligevel ikke til at gøre nogen forskel. Sidste Folketingsvalg har overbevist mange om, at det er ligegyldigt hvem man stemmer på.

Dengang stemte vi S og SF til magten på løftet om forandring, og nu fører de an i angreb efter angreb. Det borgerlige demokrati bliver med den økonomiske krise og den øgede centralisering et mere og mere udvandet demokrati.

Vi opfordrer til at stemme på Enhedslisten over hele landet.

Men reel forandring kommer kun, hvis vi selv organiserer os for at skabe aktivitet og modstand på gulvet.

Oprettet 16.11.2013

Gå ikke glip af

Marxisme 2013 – en verden i krise og oprør

Weekenden 29. november – 1. december i Kbh.

Marxisme 2013 – 29. nov.-1. dec.

Dette års Marxisme sætter fokus på krise, modstand og venstrefløjens strategier for at bekæmpe krisepolitikken.

Vi har inviteret aktive fra den danske og internationale venstrefløj til at indlede weekendens diskussioner – fx om:

 • Grækenland: Krise og modstand
 • Kampen om Den kolde Krig
 • Kampen mod fascismen: Grækenland, England, Danmark
 • Panel: Hvorfor tabte lærerne? Hvordan vinder vi næste gang?
 • Panel: Hvilken vej for venstrefløjen
 • Marx om fremmed­gørelse og under­trykkelse
 • ... og meget mere

Oprettet 16.11.2013

Ja til fællesskab – Nej til forringelser

Demonstration 1. oktober ved folketingets åbning

Kl. 16.30 på Christiansborg Slotsplads

Ja til fællesskab – Nej til forringelser -- Demo 1. oktober

En bred kreds af fagforeninger, elev- og studenterorganisationer, klimagrupper samt velfærdsforeninger indkalder til demonstration ved folketingets åbning 1. oktober.

Brug dagen på at demonstrere mod den lange stribe af angreb, vi har oplevet fra SRSF-regeringen. Og mod at de mange løfter, som fik et flertal til at stemme på dem, er blevet brudt.

Demonstrationen foregår 1. oktober kl. 16.30 på Christiansborg Slotsplads.

Der vil være fordemonstration:

 • om uddannelse kl. 15.00 fra Vor Frue Plads
 • for jobs og mod social dumping kl. 15.00 fra Nytorv.

Hvad kan du gøre for at vi får en stor demonstration?

 • Invitér kolleger, medstuderende, venner, naboer osv.
 • Del løbesedler ud og sæt plakater op (se hjemmesiden)
 • Organisér kollektiv deltagelse fra din arbejdsplads eller skole
 • Spred begivenheden på facebook

Selv om parolerne for demonstrationen er noget vage (så vage, at selv et par folketingsmedlemmer fra S og SF skal tale), så er det ikke en grund til ikke at deltage. Tværtimod: Vær med til at gøre det til en reel protest mod regeringens politik!

Se mere på demoens facebook-side.

Del og spred begivenheden på facebook.

Oprettet 16.9.2013

Egypten

Haitham Mohamedain løsladt

Den 5. september blev den egyptiske arbejder-advokat og ledende medlem af Revolutionære Socialister, Haitham Mohamedain, arresteret på vej til Suez.

Efter kun godt 2 dages kampagne blev han løsladt og fortæller her om anholdelsen og afhøringen.

Haitham bliver stadig efterforsket med henblik på sigtelser for alvorlige politiske forbrydelser. Myndighederne ønsker at skræmme alle, der er imod det egyptiske militær-styre.

Se også opslag på MENA Solidarity Network samt Solidarity campaign wins release of Revolutionary Socialist in Egypt i Socialist Worker (UK).

Oprettet 15.9.2013

Mellemøstlige og nordafrikanske socialistiske organisationer

Vi står bag det syriske folks revolution – Nej til udenlandsk intervention

Erklæring fra Revolutionære Socialister (Ægypten), Den Revolutionære Venstre-strømning (Syrien), Unionen af kommunister (Irak), Al- Mounadil-a (Marokko), Socialistisk Forum ( Libanon), Arbejdernes Venstre-Forbund (Tunesien)

Mere end 150.000 mennesker er blevet dræbt, hundreder af tusinder skadet og handicappet og millioner fordrevne i og uden for Syrien. Byer, landsbyer og bydele er blevet helt eller delvist ødelagt ved hjælp af alle former for våben, herunder krigsfly, Scud-missiler, bomber og tanks.

Men på trods af de enorme tab, der er nævnt ovenfor, som rammer alle syrere, og den ulykke, der er påført dem, har ingen international organisation eller større land – eller for den sags skyld mindre – følt behov for at yde praktisk solidaritet eller støtte til syrerne i deres kamp for deres mest grundlæggende rettigheder, menneskelig værdighed og social retfærdighed.

Oprettet 5.9.2013

Udtalelser fra Internationale Socialisters landsmøde

Internationale Socialister/ISU havde sommertræf i weekenden 24.-25. august.

I weekenden gjorde man bl.a. status over 2 år med SRSF-regeringen – og venstrefløjens indsats for at stoppe dens angreb. Det kom der en udtalelse ud af:

Enhedslisten og kampen mod krisepolitikken

Ligeledes vedtog IS en udtalelse om, hvordan vi bygger et stærkere IS:

Opbygning af IS: Ideer lever ikke uden organisation

Oprettet 29.8.2013

Både regimet og Vesten er trusler mod den syriske revolution

Bashar al-Assads diktatur angreb Damaskus-forstaden Øst-Ghouta med kemiske våben og giftgas onsdag i sidste uge. De dræbte mere end 1.000 mennesker, herunder mange kvinder og børn.

Logo: Den Revolutionære Venstre-strømning i Syrien

Denne nye massakre var en del af en generel offensiv mod en af revolutionens bastioner.

Den kommer i forbindelse med begivenheder rundt om i regionen, især den skærpede indsats i Egypten. Reaktionen dér har været ledet af hæren og støttet af Saudi-Arabien, kontrarevolutionens center.

Men det syriske folk vil ikke bøje sig. De har kæmpet for frihed og værdighed i over to år nu, på trods af den brutale undertrykkelse og store massakrer.

Oprettet 29.8.2013

Den anden revolution vælter Egyptens præsident

Sameh Naguib fra Revolutionære Socialister i Egypten rapporter fra Cairo, hvor fjernelsen af præsident Mohamed Morsi blev fejret onsdag aften.

Vi har netop fjernet den anden præsident på kun 30 måneder. Det er en 2. revolution, en massebevægelse af millioner. Omfanget af mobiliseringerne er uden fortilfælde.

På gulvplan har folk fået enorm tillid til deres evne til at ændre historien.

Oprettet 4.7.2013

Grækenland: Interview med ANTARSYA

Hvis vi vælter vores regering, vil solidariteten eksplodere

Socialistisk Arbejderavis har mødt Yiannis Sifakakis, som er en del af ledelsen af den græske aktivistiske og revolutionære koalition ANTARSYA.

Hvordan er den politiske situation i Grækenland?

Vi har en regering, som forsøger at sælge et skønmaleri af økonomien. De siger, den er under forbedring, at vi derfor bør væbne os med tålmodighed, og så vil arbejdsløsheden falde. Det billede er ikke rigtigt. Sandheden er, at vores økonomi er meget svag, i et Europa, som også er i dyb krise.

På den anden side oplever vi en bevægelse fra arbejderklassen, som forsøger at overkomme de mange vanskeligheder og som gør modstand mod regeringen og Trojkaens angreb.

Oprettet 1.7.2013

Interview

Tyrkiet uge 2

Interview med Ozan Tekin fra den tyrkiske revolutionære organisation DSIP.

Regeringen har givet indrømmelser på visse dele af sine planer, men en aftale forekommer usandsynlig i den nærmeste fremtid, medmindre der er yderligere indrømmelser fra regeringen.

Angrebene på demonstrationerne i Ankara i løbet af weekenden har været brutale og tusinder samles i mange af Istanbuls kvarterer og i Ankara i dag, mens de frygter mere magtanvendelse. Hvad er årsagerne til den tilsyneladende optrapning af protesterne og politiets respons?

Gezi Park har været fri for sikkerhedsstyrker i over en uge nu. Der er barrikader rundt omkring Taksim-pladsen og politiet har trukket sig helt tilbage. Det var fordi titusinder tappert modstod politivolden sidste weekend – flere og flere mennesker kom ud på gaderne, da politiets angreb var ved at blive hårdere.

Stedet er nu som et festival-område, hvor tusindvis opholder sig hver nat, og som titusinder besøger hver dag efter arbejdstid. Men politiets terror findes stadig i andre byer, hvor tusindvis af mennesker demonstrerer i solidaritet med Taksim-pladsen.

Oprettet 12.6.2013

Pressemeddelelse

Bombemordet i Søllerødgade

Det er glædeligt, at det nu med Ekstrabladets historie i dag er kommet frem, hvilke navne og hvilke fascistiske kræfter, det var, som den 16. marts 1992 stod bag bombedrabet i Søllerødgade mod Internationale Socialisters kontor, som kostede vores kammerat Henrik Christensen livet.

Det står nu klart at det eneste politiske mord i Danmark siden 2. verdenskrig blev begået af den internationale fascistiske bevægelse.

Op mod 15.000 mennesker deltog i minde- og protestdemonstrationen mod bomben i Søllerødgade under parolen “Duk dig ikke – duk op!”

Oprettet 26.4.2013

Efter regeringsindgrebet

Gør 1. maj til protestdag

Demonstrationer i dag i Århus, Odense, København

Formanden for Lærerforeningen på Frederiksberg, Ane Søgård, sagde tidligere i dag: “Dette er ikke et indgreb, men et angreb på lærerne.”

Et unødvendigt nederlag

Indgrebet kommer, fordi lærerne ikke lod sig knække af den 25 dage lange lockout, det blev en aktiv og flot kamp.

Men indgrebet kommer også, fordi konflikten ikke blev udvidet med sympatikonflikter. Årsagen hertil var ikke manglen på opbakning – det viste de meget store demonstrationer.

Gør 1. maj til strejkedag

Det vi har oplevet er kun starten på regeringens krisepolitik. Hvis ikke vi begynder at slå igen, vil de blive ved med at sænke vores levestandard til fordel for kapitalen og de rige.

Men vi kan slå igen. Vi opfordrer derfor til at gøre 1. maj til kampdag. Rejs spørgsmålet om en hel eller halv dags strejke på din arbejdsplads, ligegyldigt om den er offentlig eller privat. Det er ikke sikkert, du vinder spørgsmålet om strejke, men du identificerer de andre, der vil slås næste gang.

Hvis I beslutter at strejke, så se det som første skridt på vejen til at slå igen mod regeringen.

1. maj kan vi vise hinanden, at vi er meget stærke, når vi gør solidariteten aktiv. Og vi kan vise regeringen, at de længe nok har trådt på os – nu sparker vi igen.

Demonstrationer i dag i Århus, Odense, København i protest mod indgrebet

 • Flakhaven i Odense kl. 16
 • Rådhuspladsen i Aarhus kl. 16.30
 • Christiansborg Slotsplads i København kl. 16
  Københavns Lærerforening og Frederiksberg Kommunelærerforening har fordemonstration allerede fra kl. 14.

Oprettet 25.4.2013

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >

Internationale Socialister/ISU på †acebook

Modstand.org

Sameh Naguib: Den egyptiske revolution

Den egyptiske revolution

af Sameh Naguib

30 kr. – Se mere

Bambery: Nazierne kan stoppes

Nazierne kan stoppes

af Chris Bambery

15 kr. – Se mere

Harman: Revolution i det 21. århundrede

Revolution i det 21. århundrede

af Chris Harman

60 kr. – Se mere

Molyneux: Anarchism

Anarchism: A Marxist Criticism

af John Molyneux

50 kr. – Se mere

Kimber + Choonara: Arguments for Revolution

Arguments for Revolution

af Joseph Choonara & Charlie Kimber

35 kr. – Se mere

Molyneux: Will the Revolution Be Televised

Will the revolution be televised?

af John Molyneux

50 kr. – Se mere

På Forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Egypten

socialister.dk: Artikler om Egypten

Hossam El-Hamalawy’s blog (3arabawy)

RSS-feeds

International Socialist Tendency

Socialist Worker (UK)

Rail strikes called for the holidays
2017-12-12 14:16:04.0

‘This is no time to retreat’
2017-12-08 13:58:01.0

The things they say
2017-12-09 19:45:59.0

Se alle

Marx21

XML errorCode: -2146697208
XML error: The download of the specified resource has failed.

Se alle

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside