Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 364 – 15. marts 2018 – side 9

Mjølnerparken, ministerbiler og modstand

Jesper Juul Mikkelsen

Klokken var 11.00 på en kold 1.marts i Mjølnerparken på Nørrebro. Omkring 100 demonstranter var mødt op for at støtte de lokale beboere, som ville bruge deres demokratiske ret til at forsamle og ytre sig.

Et massivt politiopbud og PET agenter cirkulerede i hele området, mens
de ventede på regeringens ministre.

Så kom ministerbilerne trillende ind i boligområdet. Demonstranterne råbte det slogan som var mest samlende, nemlig; ”Lighed for loven”, ”Lighed for loven”.

Opsøger bevidst konfrontation

Statsminister Lars Løkke og integrationsminister Inger Støjberg havde besluttet at de ville forsøge at få nogle gode billeder ud af deres pressestunt i boligområdet. De gik begge målrettet frem mod demonstranterne.

Lars Løkke for at fremtvinge et jovialt håndtryk fra nogle de mennesker, han om lidt ville præsentere for en lang række stramninger, og det lignede, at Inger Støjberg ville forsøge at få en spytklat eller lignende i hovedet, som så ville komme til fylde dagens mediebillede.

Kollektiv handling

Men demonstranterne gjorde det som politikerne hader mest, vi handlede kollektivt. Vi stod sammen, gav ikke hånd til Løkke og Støjbergs provokation blev blot mødt med endnu højere råb. Vi sluttede af med at råbe: “Ingen racister i vores gader”, da det ligesom føltes meget passende.

Dagens oplevelse fik efterfølgende Støjberg til at skrive på sin facebook at hun “aldrig havde kendt mage”.

Politikerne kunne efterfølgende præsentere deres ghetto-udspil (aka. undergravelse af retsstaten og krigen mod de fattige).

Vi demonstranter kan ud fra dagens oplevelser kun opfordrer til at denne regerings ministre mødes med demonstrationer alle de steder hvor de stikker deres grimme fjæs frem, for de kan nemlig ikke lide vores sammenhold og vores kollektive modstand.

Flere artikler fra nr. 364

Flere numre fra 2018

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 171 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside