Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 298 – 2. juni 2010 – side 8

Krisepakken

Tag pengene fra de rige – det er dem der har dem!

Der er penge til 4 års dagpengeperioder, børnecheck til alle børn, ulandsbistand osv. Det er de rigeste og de multinationale, der har pengene. Men regeringen vil ikke tage fra deres rige venner.

Enhedslisten har i et nyt udspil dokumenteret, hvad alle vidste i forvejen; det er de rige, der har pengene. Hvis vi vil have velfærd, er det dem, der skal betale. Der kan nemt findes 39,6. mia. uden at nogen behøver, at gå fra hus og hjem.

Tilbagerulning af rødvinsreformens skattelettelser vil give7.3 mia. Det er 6.6. mia. mere end den toårige udskydelse af nogle af skattelettelserne, som er i regeringens genopretningsplan.

Tving de multinationale til at betale skat.

Multinationale selskaber, som Q8, betaler ikke skat i Danmark, de snyder for mellem 7 og 14 mia. Her vil det være nemt at hente de 5 mia.

Yderligere 12,6 mia. kan hentes på en halv procents omsætningsafgift på aktier, samt indførelsen af en beskatning på kapitalgevinster på samme niveau som løn på rigtigt arbejde.

Yderligere 4,7 mia. kan hentes ved indførelse af formueskat på 1% og skat på 10% på indkomster over en million.

De sidste 10 mia. kan hentes ved at sikre staten en større andel af overskuddet fra Nordsø-olien. Og hvis der skulle blive brug for endnu flere penge, kunne man jo vælge at nationalisere Nordsø-olien, så alle indtægterne gik til staten i stedet for til Mærsk og andre multinationale selskaber.

Det er altså muligt at hente penge til at øge velfærden, hvis bare vi tager dem fra dem, der har flest penge – det er de rige.

Se mere på www.enhedslisten.dk/Her-finder-Enhedslisten-pengene

Se også:
SAA 298: Krisepakken: Klassetæsk eller klassekamp?

Flere artikler fra nr. 298

Flere numre fra 2010

Siden er vist 1323 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside