Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 214 – Maj 2003 – side 13

Velfærd: Opbyg modstanden

Poul Erik Kristensen

Nedskæringsfelttoget fortsætter til efteråret. Det er derfor nu, at fagforeninger, offentligt ansatte og brugere skal på banen.

Regeringens skattelettelser kan hun finansieres gennem nedskæringer.
Heldigvis er de første fagforeninger på banen. Således har pædagogernes fagforening afsat fem millioner kr. til en kampagne mod kommunale nedskæringer.
I en leder i deres fagblad, Børn og Unge, skriver Allan Baumann bl.a.
- Vi ønsker en solidarisk offentlig velfærd med lige ret og lige muligheder for alle. Derfor opfordres alle faglige organisationer og arbejdspladser til at afvise regeringens ideologiske angreb på velfærden og markere kravet om en bedre økonomi til kommuner og amter. Vi opfordrer til at organisere lokale tværfaglige initiativer og til at gennemføre aktiviteter for en bedre kommunal økonomi. Hold møder, overalt hvor det er muligt, d. 15. maj, og vedtag udtalelser, som kræver, at amter og kommuner står fast over for regeringen. Samtidig opfordrer vi til forberedelse af nye markeringer, når forhandlingerne mellem regeringen og de kommunale sammenslutninger officielt går i gang i anden halvdel af maj.
Sidste efterår var det også pædagogerne, der gik forrest i kampen mod nedskæringerne. Her var der i hundredvis af pædagoger – med stor støtte fra forældrene – der nedlagde arbejdet.
I år må sygehuspersonale, skolelærere og andre offentligt ansatte med – og allerede nu skal man lægge pres på ens fagforening for at fingeren ud.

Flere artikler fra nr. 214

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Poul Erik Kristensen

Siden er vist 1484 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside